Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), javlja jutros Hrvatski autoklub.

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, čvorova Zadar 2 i Skradin te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog magle vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A1 između Otočca i Gospića.

Odron uz mjestu Blato na otoku Mljetu je saniran, a promet na državnoj cesti SC120 Pomena-Sobra teče brz ograničenja. Zbog puknuća vodovodne cijevi na državnoj cesti DC410 na križanju Poljičke ceste i Puta iza nove bolnice u Splitu vozi se uz privremenu prometnu regulaciju.

Zbog radova, za sav su promet zatvorene ceste:

  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
  • DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini);
  • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima:

  • ulazak: Bajakovo, Klek, Macelj, Karasovići, Metković, Stara Gradiška i Slavonski Brod;
  • izlazak: Pasjak;

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Pasjak.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Katamaran na liniji Split – Hvar – Prigradica – Korčula – isplovit će na relaciji Split – Hvar – Korčula bez pristajanja u luci Prigradica.

Komentiraj