HAK: I danas gužve prema moru, čekanja na graničnim prijelazima

 

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, osobito autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te pojedinim trajektnim lukama i pristaništima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

A1 Zagreb-Split-Ploče: pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II u smjeru juga, no na naplati Lučko na ulasku na A1 u smjeru mora nema dužih čekanja, zbog prometne nesreće na 36. km između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora vozi se otežano u koloni.

A3 Bregana-Lipovac: do 10. kolovoza 2020. zatvoren je izlazni krak čvora Babina Greda (iz smjera Bregane, u smjeru NP Babina Greda) i ulazni krak istog čvora (iz smjera NP Babina Greda u smjeru Lipovca). Obilazak je preko čvorova Velika Kopanica i Županja.

A6 Rijeka-Zagreb: povećana je gustoća prometa između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke, kolona vozila na čvoru Oštrovica u smjeru Crikvenice i otoka Krka duga je oko 2 km, a zbog gustoće prometa povremeno se zatvara tunel Hrasten u smjeru Rijeke, prometna nesreća na 61+500 km između čvorova Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 60 km/h, do 4. kolovoza 2020. god. zbog izvanrednog prijevoza između čvorova Delnice i Ravna Gora, u zoni tunela Vršek, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera između 00:00 sati i 04:00 sata, 2 (dva) puta u trajanju do 15 min.

Istarski ipsilon: u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke; za sav promet u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru tunela Učka, od 28.07. do 01.09.2020. između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00m; na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Državna cesta DC1: do 1.9.2020. god do 17:00 sati za sav promet zatvoreno je raskrižje državne ceste DC1 (Ulica Trešnjevka) i državne ceste DC310 (Cvetkovačka ulica) u Jastrebarskom, zbog izgradnje kružnog toka. Promet se preusmjerava obilazno: – smjer Karlovac – Zagreb: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – Ulica Matije Gupca -Ulica Augusta Šenoe – Radnička cesta –državna cesta DC1; – smjer Zagreb – Karlovac: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – Ulica kralja Tomislava – Ulica Augusta Šenoe – Ulica Matije Gupca – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – državna cesta DC1; do 30.9.2020.god. zbog radova na brzoj cesti Solin-Klis u smjeru Klisa prije tunela Klis Grlo vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zatvoren je trak za spora vozila).

Jadranska magistrala (DC8): zbog radova zatvorena je između mjesta Baćina i čvora Čeveljuša. Obilazak je DC8-Baćina-Kula-Karamatići-Rogotin-DC8.

Trajektne linije Vela Luka-Ubli s polaskom u 09:00 sati i Ubli-Vela Luka s polaskom u 11:15 sati otkazane su zbog tehničkog problema. Ostale linije plove redovito.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

Na graničnim prijelazima zabilježena su čekanja od pola sata do sat vremena za osobne automobile, i za ulaz u zemlju i za izlaz iz nje.

Komentiraj