Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima, zabilježena su čekanja, na nekima i duža (Bregana, Bajakovo, Macelj), javlja u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na većini cesta, osobito u smjeru unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, a vozače motornih vozila podsjećaju da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t zabrana je prometa na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Granični prijelazi

U Republici Sloveniji do 21,00 sat zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t pa se mole vozači teretnih vozila da ne kreću prema graničnim prijelazima, zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz autoceste, ali i izvan njih.

Povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima (čekanja više od 30 min):

  • u oba smjera: Bregana i Bajakovo;
  • na ulasku: Gunja, Županja, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Dubica, Dvor, Maljevac i Ličko Petrovo Selo;
  • na izlasku: Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Rupa, Bregana Naselje, Macelj, Goričan, Terezino Polje i Duboševica.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija 9603, Split – Bol – Jelsa (neće ploviti niti dana 18. travnja u 6 sati na relaciji Jelsa-Bol-Split). Za putnike koji putuju u Bol, organiziran je prijevoz autobusom iz luke Supetar po dolasku trajekta koji isplovljava iz luke Split u 16:30 sati.

Trajekti i ostali katamarani plove redovit

Komentiraj