Zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 49km+200m, poslije čvora Rugvica u smjeru Lipovca, javlja jutros Hrvatski autoklub, koji vozače poziva na oprez. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža, posebice sa Republikom Slovenijom gdje su zabilježena čekanja više od 30 min a ponegdje tijekom dana i višesatna.

HAK vozače moli za strpljenje i razumijevanje i savjetuje im da prije polaska na put provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Danas, od 12 do 15 sati bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Maslenice i Posedarja. Obilazak je autocestom A1 između čvorova Maslenica i Posedarje ili državnim cestama: Maslenica-Obrovac-Karin-Smilčić-Islam Latinski, i obrnuto.

Granični prijelazi

Na sljedećim graničnim prijelazima očekuju se duža čekanja (više od 30 min): Goričan; Mursko Središće; Dubrava Križovljanska; Otok Virje; Cvetlin; Macelj; Razvor; Lupinjak; Bregana; Bregana naselje (mala Bregana); Jurovski Brod; Maljevac; Pasjak; Rupa; Požane; Kaštel; Plovanija.

Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bregana, Macelj, Pasjak i Rupa u oba smjera.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan i na prijelazima: Stara Gradiška i Slavonski Brod u oba smjera.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

HAK upozorava vozače na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda, te im savjetuje da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj