Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na prilazima turističkim središtima duž obale, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A7 Rupa-Diračje zbog teretnog vozila u kvaru kod čvora Diračje u smjeru Zagreba vozi se usporeno.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj teretna se vozila isključuju iz prometa na čvoru Začretje, zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj u smjeru Slovenije.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj teretna se vozila isključuju iz prometa na čvoru Začretje zbog gužve na granično prijelazu Macelj u smjeru Slovenije.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj