HAK Gust promet, vozi se i u koloni

Zbog gustoće prometa i vožnje u koloni Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatni oprez i strpljenje, posebice na Lučkom, dionici A7 prema Krku,  zagrebačkoj i riječkoj obilaznici  te na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, gdje se kolona proteže i na Istarski ipsilon.

Po informacijama od 12 sati, na ulasku i izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko kilometar; na zagrebačkoj obilaznici (autocesti A3) iz smjera čvora Jankomir u pravcu NP Lučko kolona je oko dva km.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 4 km, a na autocesti A7 između čvorova Križišće i Šmrika, u smjeru Krka vozi se u koloni od oko 2 km; na autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar; riječkoj obilaznici, na čvoru Matulji, u smjeru Istre/Opatije kolona je oko kilometar.
Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na graničnim prijelazima i pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjodalmatinskim otocima.

Zbog vožnje u koloni vozače se poziva da prilagode brzinu i sigurnosnu udaljenost između vozila.
Kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred GP Bajakovo duga oko 500 metara.
Zbog sportske manifestacije u Republici Sloveniji zatvorena je glavna cesta Novo Mesto-Metlika, pa se sav promet, umjesto u smjeru graničnog prijelaza Jurovski Brod, preusmjerava na GP Pribanjci.
U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentiraj