Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, pojačan je promet na važnijim cestama u oba smjera osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, riječkoj (A7) i zagrebačkoj obilaznici (A3), Krčkom mostu, državnoj cesti DC1 osobito na prilazima Slunju i Kninu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog vrlo gustog prometa kolone su na slijedećim cestama:

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

 • pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km, na naplati Demerje te na ulasku u smjeru mora nema dužih čekanja;
 • zbog prometne nesreće poslije čvora Ogulin u smjeru Splita savjetujemo vozačima da voze opreznije;
 • između čvora Gospić i tunela Sveti Rok u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama;
 • vrlo je gust promet između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok u oba smjera.

A2 ZAGREB-MACELJ

 • zbog vrlo gustog prometa povremeno se zatvara tunel Frukov Krč u smjeru Maclja, kolona pred tunelom je oko 1 km.
 • pred graničnim prijelazom Macelj u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.

A3 BREGANA-LIPOVAC

 • pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih i osobnih vozila na izlasku je oko 1 km.

A4 ZAGREB-GORIČAN

 • pred naplatom Goričan u smjeru GP Goričan kolona vozila je oko 1 km.

ISTARSKI IPSILON

 • zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 3,5 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon;

A7 RUPA-DIRAČJE

 • na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona vozila je oko 500 m.

DRŽAVNA CESTA DC1

 • mogući zastoji na prilazima Slunju i Kninu.

JADRANSKA MAGISTRALA (DC8)

mogući zastoji na prilazima turističkim središtima osobito na prilazima Novom Vinodolskom, Senju, Sukošanu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget Donji – Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj