Vrlo je gust promet na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u smjeru mora. Pred naplatom Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, gradskim cestama i obilaznicama, Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima osobito sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Zbog naleta vozila na predmet na kolniku na autocesti A1 između čvorova Zadar 2 i Benkovac u smjeru Splita HAK savjetuje vozačima da voze opreznije (vozilo je na zaustavnom traku).

Normaliziran je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Okučani i Nova Gradiška, na 163. km u smjeru Zagreba, nakon završetka očevida prometne nesreće.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

HAK

Komentiraj