HAK: Gust promet, kolone prema graničnim prijelazima Bregani, Kaštelu i Plovaniji

Zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama cesta, u trajektnim lukama te na većini graničnih prijelaza, a trenutno je pred naplatnom postajom Bregana kolona oko 2 km, kao i prema GP Kaštel i Plovanija, javio je HAK u 9 sati.

Moguće poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta mogući su osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Po izvješću HAK-a u 9 sati, uočene su krave na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 100+100 km između čvora Popovača i čvora Kutina u smjeru Lipovca, pa se vozače poziva za dodatan oprez.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas (15. kolovoza) od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Marijanska svetišta – gužve na prilaznim cestama

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa se ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče: povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika te između čvorova Gornja Ploča i Zadar II u oba smjera.

Na A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije je oko 2 km; a zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon je oko 2 km.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno su moguća čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Komentiraj