HAK Na autocesti A1 gust promet i kilometarske kolone

HINA/ STA/ Anze Malovrh/

Zbog prometne nesreće zatvorena je autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smjeru Zagreba. Obilazak je lokalnim cestama, javlja HAK.

Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na 231. km autoceste A1, ali zbog velike gustoće prometa vozi se otežano, u koloni između 178. i 192. km, na dionici između čvorova Gospić i Gornja Ploča. Vozačima se savjetuje da za izlazak s autoceste u smjeru Splita koriste čvorove Gospić ili Perušić. U smjeru unutrašnjosti vozi se nesmetano.

Vozače se poziva na oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 30.km prije čvora Kosnica u smjeru Lipovca, zbog predmeta na kolniku.

VOZI SE U KOLONAMA, IZUZETNO OTEŽANO I UZ ZASTOJE:

 • A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE
 • vrlo je gust promet, vozi se usporeno, u koloni u pokretu uz povremene zastoje od NP Lučko do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Splita
 • između čvorova Gospić i Gornja Ploča oko 19 km, zastoji su i kolone u smjeru juga, vozačima svajetujemo da za izlazak s sutoceste u smjeru juga koriste čvor Perušić, usporen je promet i od čvora Sveti Rok u smjeru Splita
 • na NP Biokovo u smjeru Basta kolona je oko 1,5 km, u smjeru Zagvozda kolona je oko 500m
 • na izlazu s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreb kolona je 2 km, a na naplati Demerje nema dužih čekanja
 • A2 ZAGREB-MACELJ
 • na NP Zaprešić kolona je u smjeru Zagreb oko 1 km
  AUTOCESTA A3
 • na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Kosnica u smjeru čvora Lučko kolona je duga oko 14 km, a iz smjera Jankomira oko 4 km
  AUTOCESTA A4
 • autocesti A4 Goričan-Zagreb, pred NP Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1,5 km
  ISTARSKI IPSILON

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.
Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, osobito na autocesti A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Gospić i Maslenica), a gust je promet i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smjera, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u RH te sa Srbijom na izlazu te u pojedinim trajektnim pristaništima

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj te dijelu Like i Dalmacije.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u:

• subotu, 22. srpnja od 04:00 do 14:00;
• nedjelju, 23. srpnja od 12:00 do 23:00.
Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu) te u luci Split.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Zbog velike gustoće prometa duža čekanja tijekom dana bit će na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Pasjak, Rupa, Kaštel i Plovanija), Crnom Gorom i BiH, povremeno u oba smjera, te na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na izlazu iz RH.

Zbog dugosatnih čekanja na GP Slavonski Brod u oba smjera (oko 2 sata) vozače molimo da koriste susjedne granične prijelaze Staru Gradišku i Slavonski Šamac.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Komentiraj