HAK Čekanja na graničnim prijelazima

Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog opasnosti od naleta na divljač, na autocesti A1 kod čvora Gornja Ploča vozi se uz ograničenje brzine, javlja Hrvatski autoklub.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je sve više mopedista, motociklista i biciklista, pa sve sudionike pozivaju na dodatni oprez, posebice prilikom uključivanja u promet ili prestrojavanja iz traka u trak.

Hrvatski autoklub organizira preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti motocikala od 18. do 22. travnja. U svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled (ukoliko u tom razdoblju ne moraju na redoviti tehnički pregled radi registracije motocikla). Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa, pa očekujemo veliki odaziv.

Radovi na autocestama: A1 kroz tunel Plasinu vozi se dvosmjerno (kroz jednu tunelsku cijev); kroz tunel Malu Kapelu u smjeru Splita vozi se jednim trakom, A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8); DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Granični prijelazi

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: na izlasku: Bajakovo (kolona je duga oko 3 km), Bregana (500m), Pasjak, Macelj, Rupa.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Bregana (izlazak iz Slovenije oko 3,5 sata), Bregama Naselje (oko 30min izlazak iz Slovenije), Macelj (izlazak iz Slovenije oko 45 min), Zaton Doli, Vinjani Donji; izlazak: Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Klek, Karasovići; oba smjera: Pasjak.

Autobusni je promet pojačan na GP Bregana na ulazu u RH (izlazak iz Slovenije oko 2 sata).

Danas od 8 do 12 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod zbog radova na elektroenergetskoj mreži bit će otežano prometovanje za sve kategorije vozila.

Radovi na graničnim prijelazima: Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

14.travnja uvodi se dodatno putovanje na liniji 635 Split – St. Grad – Split s polaskom iz luke Split u 06:00 sati i polaskom iz luke St. Grad u 14:30 sati.

Komentiraj