Dino Stanin/PIXSELL

HAK A1 otvorena za sve skupine vozila

Državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila, zbog bure, javlja Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok (ograničenje je 40 km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić; autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče i stara cesta DC3 kroz Gorski kotar u potpunosti su otvorene za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: Lika, Zadarska i Šibensko-kninska županija: DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Knin, DC25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC42 u mjestu Poljanak, DC50 Gračac-Štikada-Gospić, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Srb, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Slab snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici, a kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji, Slavoniji, središnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale te na ostalim cestama u gorju.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa, zbog rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D427- čvor Rujevica (riječka obilaznica), vozi se usporeno suženim kolnikom.

Zbog radova vozi se usporeno suženim kolnikom: na autocesti A1 na vijaduktu Božići u smjeru Splita, na autocesti A2 Zagreb-Macelj između naplate i čvora Zaprešić na 9. km, u oba smjera; na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; na Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje,
DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo (kolona je duga oko 3 km), a izlazak osobnih na GP Slavonski Brod.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Trajekt na liniji 602 Split- Vis u nedjelju 19.02.2017. isplovit će iz luke Split u 19,30 (umjesto 19,00 sati).

Komentiraj