Zeljko Lukunic/PIXSELL, Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

HAJKA NA BRAĆU MAMIĆ Obrana tvrdi da ih Uskok želi “eliminirati”

Zdravko Mamić, kao i njegov brat Zoran, koji će prenoćiti u policijskom pritvoru, u Uskoku su porekli sve što im se stavlja na teret, potvrdili su nakon ispitivanja u tužiteljstvu njihovi odvjetnici koji su, u odvojenim izjavama, kazali da Uskok braću Mamić tereti neutemeljeno, maliciozno i s političkim namjerama da ih se eliminira.

  • Zdravko i Zoran Mamić morat će prenoćiti u policijskom pritvoru
  • U Uskoku su porekli sve što im se stavlja na teret
  • Odvjetnici tvrde da se braću Mamić tereti neutemeljeno, maliciozno i s političkim namjerama da ih se eliminira

 

“Mamić je porekao sve što mu se stavlja na teret. Vrlo je detaljno iznio svoju obranu. Objasnio je taj cijeli sustav transfera”, kazala je odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, ističući da su Uskokove sumnje “rezultat apsolutnog nepoznavanja propisa koji se odnose na transfere” ali i manipuliranja činjenicama.

“Radi se o tome da je doista neistinito navedeno da su određeni ugovori falksifikat, ugovori su bili takvi kakvi jesu i mislim da ćemo u daljnjem tijeku postupka, pogotovo s vještačenjem, dokazati da ništa od onoga što je navedeno nije točno. Mi ćemo ponuditi koliko god hoćete ugovora da se i u drugim slučajevima postupalo na isti način, odnosno da su se na taj način rješavala određena dugovanja prema igračima”, dodala je Sloković.

Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

Kazala je i da za navodno mito poreznom službeniku, za što se tereti Zoran Mamić, “nije bilo nikakvog razloga s obzirom da je riječ o novcu koji potječe iz pozajmice i koji je vraćen. Dakle ne radi se o novcu koji je dohodak. Kredit koji dobijete od banke ili pozajmica nije drugi prihod i ne može se tretirati kao prihod na koji se plaća porez to je potpuna zabuna. Kažem vam, da je sve rezultat nepoznavanja i s druge strane malicioznog tumačenja nekih dokumenata”, ponovila je odvjetnica.

Dodala je i da nije riječ o bezazlenom postupku, jer se Mamiće tereti za vrlo visoke iznose, ali da je obrana može dokazati da se ništa nije desila na način kako to tumači Uskok.

Ponovila je da je postupak “tempiran” u vrijeme dok optuženika nije bilo u Zagrebu kako bi ih se pritvorilo zbog opasnosti od bijega, iako su bili u kontaktu s Uskokom i cijelo se vrijeme znalo da se nalaze na “svojim radnim mjestima”. “Prvi poziv došao je jučer, ono sve što je rekao ministar (unutarnjih poslova Ranko) Ostojić apsolutno je neistina”, ustvrdila je Sloković. Rekla je i kako se nada da Uskok više neće ustrajati na tvrdnjama o bijegu, jer su Mamići u Zagreb krenuli “čim su dobili poziv da se održava ročište” te su na granici bili “gotovo na vrijeme”.

O mogućem nuđenju jamčevine na nedjeljnom ročištu pred sucem istrage Sloković je kazala da će tek razmisliti kada vide što će, u vezi istražnog zatvora, ponovno zatražiti Uskok.

Komentiraj