Hajduku još jedna utakmica kazne bez gledatelja

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige. Najteže kazne izrečene su Hajduku koji će još jednu utakmicu do konca sezone igrati bez gledatelja dok je Rijeci zatvorena sjeverna tribina stadiona, objavila je službena stranica HT Prve lige.

>> Rijeka prijavljena zbog hukanja, a Hajduk zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi

Klakočer je donio sljedeće kazne:

Na utakmici Lokomotiva-Hajduk na istočnoj tribini od strane pripadnika navijačke skupine Torcida u periodu od 29.-73. minute zapaljeno je tridesetak pirotehničkih naprava pri čemu su u 71. minuti jedna baklja i bljeskalica ubačene u teren za igru. U završnici prvog i početkom drugog poluvremena ista navijačka skupina neprimjereno je skandirala. Zbog učestalih prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a tijekom prvenstva HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna, a NK Lokomotiva kao organizator utakmice novčanom kaznom od 10.000 kuna.

Na utakmici Slaven Belupo-Rijeka manja grupa pripadnika navijačke skupine Armada u 67. minuti neprimjereno je skandirala prema domaćem igraču br. 19 čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 88. DP HNS-a pa je zbog ponavljanja prekršaja HNK Rijeka kažnjen igranjem jedne utakmice (nakon konačnosti odluke) bez gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona HNK Rijeka i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog upaljenih desetak pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Gorica-Dinamo, pri čemu je pet baklji u 81. minuti ubačeno u teren za igru pa je utakmica bila u kratkom prekidu, GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 6.000 kuna.

NK Slaven Belupo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a na utakmici Slaven Belupo-Rijeka.

Komentiraj