Hajduku ‘čestitka’ od 55 tisuća kuna, kažnjeni i Rijeka i Dinamo

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Disciplinska komisija HNS-a donijela je odliuke o kaznama za prekršaje na utakmicama 18. kola HNL-a.

Rijeka je kaženjena s 25 tisuća kuna, a Hajduk s 50 tisuća kuna. Ove su dvije momčadi igrale Jadranki derbi na Rujevici, a utakmica je tri puta prekidana zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren od strane navijača obje momčadi.

“Na sjevernoj tribini u 62. minuti zapaljeno je i ubačeno u teren za igru 14 baklji zbog čega je igra bila u prekidu 90 sekundi, a u 66. minuti još su dvije baklje upaljene na tribini. Na južnoj tribini u 60. minuti upaljeno je 7 baklji pri čemu su dvije ubačene u teren za igru pa je igra bila u prekidu 30 sekundi, a u 64. minuti prekid igre trajao je 60 sekundi zbog još dvije ubačene baklje. U 26. i 27. minuti utakmice zabilježeno je rasističko skandiranje pripadnika navijačke skupine Torcida” navodi se u odluci Disciplinske komisije. HNK Hajduk mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (6 žutih kartona i udaljenje trenera).

Trener Hajduka Željko Kopić na istoj je utakmici isključen zbog prigovaranja sucu, a ‘zaradio’ je samo ukor.

Tome Kistovski iz Istre, koji je isključen na utakmici protiv Rudeša, kažnjen je s jednom utakmicom neigranja i s tri tisuća kuna novčane kazne. Kaznu od 10.000 kuna mora platiti i NK Istra 1961 jer su pripadnici navijačke skupine Demoni u 11. minuti utakmice Istra 1961-Rudeš u teren za igru ubacili zapaljenu baklju zbog čega je igra bila prekinuta na 20 sekundi.

GNK Dinamo kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna zbog toga što su pripadnici navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini tijekom drugog poluvremena utakmice Dinamo-Inter Zaprešić zapalili desetak pirotehničkih naprava od čega su tri baklje bačene na atletsku stazu.

“Utakmica Osijek-Slaven Belupo po prijavi sudaca kasnila je s početkom dvije minute jer igrači obiju momčadi nisu na vrijeme bili spremni za izlazak na teren zbog čega je NK Osijek izrečeno upozorenje, a NK Slaven Belupo ukor (ponovljeni slučaj u tekućem prvenstvu)”, zaključuje se u odluci.

Komentiraj