Jedan od kandidata za predsjednika SDP-a Domagoj Hajduković u subotu je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije rekao je kako očekuje da će biti još kandidata za predsjednika na unutarstranačkim izborima, te kako će to doprinijeti široj stranačkoj raspravi koja može donijeti samo dobro SDP-u.

U subotu se održava Glavni odbor stranke, a Hajduković vjeruje da će se raspravljati o cijeloj stranci i tijeku kampanje. “Želim ponuditi drugačiju viziju SDP-a. Ponuditi drugačije odgovore na probleme. Želim pokazati da se glas mladih mora čuti i vratiti vjeru u ljevicu. SDP je postao prazna ljuštura bez tema i ljudi se okupljaju oko pojedinaca, a ne ideala”, kaže Hajduković, koji je zasada najmlađi kandidat.

Kaže da ima potporu unutar stranke, te dodao da ju imaju svi. “Počelo je stranačko grupiranje. Neka potpora mi izrečena javno, neka osobno. Bitna je podrška članica i članova. Za njihovo se povjerenje borim. Članova je oko 37 tisuća”, poručuje. SDP bidi kao stranku ljevice koja brani marginalizirane i manjine i sve one koji žive od svog rada. “Moja krilatica je ‘Radom i poštenjem’ i na tome želim graditi svoju reputaciju”, kaže.

Hajduković ističe da se SDP mora formirati na vrijednosnoj, kadrovskoj i organizacijskoj razini te vratiti vjeru građana u lijeve ideje. Dodaje kako je u kampanji najviše zakazala vrijednosna razina. “Dosta smo vrludali i nismo dobro komunicirali ono što građanima želimo ponuditi, a to je stabilnost nakon kaosa koji su napravili HDZ i Most”, ističe.

“Prije svega predsjednik SDP-a će morati biti predsjednik 24 sata dnevno. Sada živim na relaciji Zagreb-Osijek. Treba nam predsjednik koji će živjeti u autu i koji će poderati nekoliko pari cipela mjesečno. Razgovarati s ljudima i stvarati čvršći SDP”, zaključio je Hajduković.

Komentiraj