Hajduk reagirao nakon sukoba Torcide i policije

S Poljuda je stigla službena reakcija na jučerašnja zbivanja uoči, za vrijeme i nakon derbija Dinama i Hajduka. Torcida nije bodrila svoju klub s južne tribine Maksimira jer joj nije dopušteno unošenje transparenata i rekvizita, a pri povratku u Split došlo je do sukoba između navijača i policije u kojoj su četiri pripadnika Torcida propucana, a desetak policijskih službenika je ozlijeđeno.

Službeni stav splitskog kluba je sljedeći:

HNK Hajduk osuđuje svako nasilje. Nakon nemilih sinoćnjih događanja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve dionike hrvatskog nogometa na razum, dostojanstvo i mir.

Žao nam je što smo jučer ostali uskraćeni za energiju i potporu koju nam naši navijači pružaju tijekom cijele sezone, ali razumijemo da je to kulminacija svih diskriminirajućih odluka koje već godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama.

Smatramo da se jasno moraju detektirati stvarni problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posljedica, a umalo i do tragičnog ishoda. Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno rješenje ovog problema.

Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mjesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog nogometnog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati.

Od ovog trenutka u potpunosti se fokusiramo na pripremu finala, a od svih dionika nemilih događaja, kao i cjelokupna hrvatska javnost, očekujemo odgovore.

HNK Hajduk Split

Pročitajte još:

VIDEO Policija objavila snimke napada: Letjeli vatrogasni aparati, lanci, prometni znakovi…

Komentiraj