Hajduk oslabljen u Jadranskom derbiju

Četvorica igrača Hajduka su zbog sumnje na zarazu koronavirusom vraćena iz Opatije u Split. Bili su se u Opatiji spremali za odgođeni susret 5. kola HT Prve lige u kojem danas od 18:05 na Rujevici u Jadranskom derbiju gostuju kod Rijeke. Prema neslužbenim informacijama Sportskih novosti riječ je o Josipu Posavcu, Basselu Jradiju, Jairu i Dimitriosu Diamantakosu.

Četiri nogometaša su jutros klupskom liječniku prijavili slabost i glavobolju, a riječ je o igračima koji su i inače boravili zajedno u sobama te su odmah po zaprimanju informacije izolirani od ostatka momčadi i stručnog stožera. Nakon konzultacija s epidemiologom NZJZ-a SDŽ upućeni su za Split gdje će biti podvrgnuti testiranju na Covid-19. Klupska liječnička služba aktivno će pratiti njihovo stanje te će ih po povratku podvrgnuti dodatnim pregledima, priopćili su iz Hajduka.

Prema novim pravilima Hrvatskog nogometnog saveza, koja su važeća od početka 2021. godine, momčad ima pravo odgoditi utakmicu samo ukoliko ima pet pozitivnih igrača, a više se ne uzimaju u obzir nogometaši koji su u samoizolaciji. Shodno tome današnje odigravanje Jadranskog derbija nije dovedeno u pitanje.

Komentiraj