Hajduk osigurao budućnost na vratarskoj poziciji

Dvojac perspektivnih vratara, Karlo Sentić i Toni Silić, danas su stavili potpis na dugoročne ugovore s Hajdukom, objavio je splitski klub pri tome ističući da je ovim potpisima nastavio započetu strategiju ulaganja u budućnost osiguravanjem što dužeg ostanka najperspektivnijih igrača iz vlastite Akademije na Poljudu.  Prethodno je nova suradnja do ljeta 2026. godine sklopljena sa Stipom Biukom i Marinom Ljubičićem.

Devetnaestogodišnji Sentić produžio je vjernost Bijelima do 2026. godine, a 16-godišnji Silić potpisao je ugovor do 2024. godine.

“Riječ je o dva moderna, talentirana vratara, koje krasi dobra igra nogom, refleks i samo razumijevanje igre. Karlo svakodnevno trenira s prvom momčadi, svoj potencijal je pokazao braneći za Hajduk II. Ima izražene liderske osobine i snažan karakter. Toni brani za juniore iako je kadet, radi se o jednom od najtalentiranijih vratara u svojoj kategoriji. Nastavi li se ovako razvijati ne sumnjam da ga čeka svijetla budućnost. Za njihov razvoj posebno želim istaknuti zasluge svojih kolega koji su s njima radili proteklih godina u Hajdukovoj Akademiji.” – kazao je trener vratara prve momčadi Hrvoje Sunara.

Sentić je prvi vratar Hajdukove druge momčadi, dok Silić brani za juniorsku ekipu te obojica povremeno participiraju treninzima prve momčadi.

“Prije samo godinu dana potpisao sam ugovor s Hajdukom što je za mene u tom trenutku predstavljalo najveće priznanje i poticaj za daljnje dokazivanje te još predaniji rad. Zahvaljujem Klubu što je ovim produženjem ugovora još jednom pokazao koliko računa na mene. Zaista sam sretan i još jednom mogu samo obećati da ću dati sve od sebe da jednog dana zaslužim postati vratar prve momčadi i vratim ukazano povjerenje.” – izjavio je Sentić nakon produženja ugovora.

“Za mene je ovo jedan od najsretnijih dana u životu, hvala Hajduku, svim trenerima s kojima sam radio i mojim suigračima. Svi oni su pomogli da pokažem svoj talent u dosadašnjem dijelu karijere i postanem bolji vratar. Svjestan sam da moram još puno raditi na sebi, učiti od svojih trenera i napredovati kako bih jednog dana ispunio očekivanja. Veliku priliku za to dobio sam promocijom u juniorsku momčad i još jednom zahvaljujem Klubu na tome.” – istaknuo je 16-godišnji Silić za službene stranice Hajduka.

Komentiraj