Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk kažnjen s ukupno 60 tisuća kuna, Šimiću suspenzija od tri utakmice

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Saša Pavličić-Bekić suspendirao je braniča Hajduka Lorenca Šimića sa tri utakmice i novčanom kaznom od četiri tisuće kuna. Šimić je, podsjetimo, u sudačkoj nadoknadi utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu dobio crveni karton zbog nasrtaja na protivničkog igrača i pokušavanja obračuna sa sucem utakmice.

Jednom utakmicom kazne kažnjen je Osijekov Nikola Matas, koji je isključen na utakmici Inter Zaprešić-Osijek. Matas mora platiti i novčanu kaznu od tri tisuće kuna.l Predstavnik Cibalije Tomislav Vranjić, koji je na utakmici protiv Slaven Belupa, udaljen je s klupe u 72. minuti zbog vrijeđanja suca te odbio napustiti ograđeni dio igrališta zbog čega je morala intervenirati redarska služba, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od mjesec dana i novčanom kaznom od šest tisuća kuna.

Hajduk je zbog neprimjerenog navijanja Torcide kažnjen s 55 tisuća kuna. “Na utakmici Hajduk-Dinamo u više navrata od strane navijačke skupine Torcida zabilježeno je neprimjereno i neprihvatljivo skandiranje rasističkih, šovinističkih i poruka s pozivom na nasilje te je tijekom utakmice zapaljeno više desetaka raznih pirotehničkih sredstava zbog čega je sudac morao dva puta prekidati igru”, navodi se u objašnjenju disciplinskog suca.

Hajduk je kažnjen i s 5 tisuća kuna zbog momčadskog prekršaja – pet je igrača dobilo žute, a jedan crveni karton.

Kažnjen je i Dinamo, i to s 10 tisuća kuna, zbog paljenja vatre BBB-a na tribini na istoj utakmici u 83. minuti. Rijeka je zbog paljenja baklji kažnjena s osam tisuća kuna.

Komentiraj