Hajduk kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja i 80.000 kuna

Miranda Cikotic/PIXSELL

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk igranjem naredne dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna zbog nereda tijekom utakmice 24. kola protiv Rijeke u subotu.

“Na utakmici Hajduk-Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem.

Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna”, stoji u objašnjenju kazne.

Hajduk će tako na praznom Poljudu ugostiti Slaven Belupo i Cibaliju u susretima 27. i 28. kola koje će se igrati 8., odnosno 14. travnja.

Zbog nedoličnog ponašanja gostujućih navijača kažnjena je i Rijeka sa 15.000 kuna.

“Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna”, navodi se u priopćenju.

Uz Hajduk i Rijeku, disciplinski sudac kaznio je i Dinamo i to sa 11.000 kuna jer je navijačka skupina BBB tijekom utakmice Dinamo-Split upalila nekoliko pirotehničkih naprava na tribini.

Komentiraj