HINA/ Mario STRMOTIĆ

Hajduk kažnjen s 65 tisuća kuna i praznim sjeverom

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočar kaznio je Hajduk 65 tisuća kuna i zatvaranjem sjeverne poljudske tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakici zbog pirotehnike na uakmici Hajduka i Rijeke u 27. kolu HNL-a.

“Na utakmici Hajduk-Rijeka počevši od 10. minute od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 68.-73. minute kada je zapaljeno sedam topovskih udara, više od 50 baklji pri čemu ih je desetak ubačeno na tartan stazu, a sedam u teren za igru te je zbog uklanjanja istih i gustog dima sudac morao prekinuti igru u trajanju od četiri minute. U završnim minutama utakmice upaljeno je nekoliko dimnih bombi te je u 82. minuti na tribini sjever zapaljena stolica. Također, u periodu od 14.-16. minute na sjevernoj tribini stadiona evidentirani su rasistički povici. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 65.000 kuna”, navodi se u odluci suca.

Hajduk će utakmicu bez gledatelja na sjevernoj tribini odigrati 18. travnja protiv Cibalije, a iz kluba su odlučili kako će gledatelji s kupljenim kartama za sjever moći ući na istočnu tribinu. Također, cijene karata za sve ostale tribine spustili su na deset kuna.

Zbog baklju Armade na istoj utakmici kažnjena je i Rijeka, s pet tisuća kuna. Rijeka mora platiti još pet tisuća kuna zbog četiri žuta i jednog crvenog kartona.

Komentiraj