Hajduk i Vlašić dogovorom riješili spor

Nikola Vlašić i Hajduk su spor oko postotka koji pripada igraču od odštete prilikom njegova prelaska u Everton riješili dogovornim sporazumom.

Riječ je o iznosu nešto većem od milijun eura, no predsjednik Brbić detalje nagodbe nije želio objaviti. Činjenicu da je nagodba postignuta nam je potvrdio i Vlašićev zastupnik – odvjetnik Davor Radić.

Vlašić je član engleskog kluba postao u kolovozu 2017. godine uz početnu odštetu od 8,7 milijuna eura. Prema ugovoru između Hajduka i hrvatskog reprezentativca klubu je pripao cjelokupan iznos do tri milijuna eura, a iznos iznad toga, dakle 5,7 milijuna eura se prema tumačenju kluba trebao dijeliti u omjeru 70:30 u korist Bilih dok je prema Vlašiću isti trebao biti podijeljen u omjeru 50:50.

Klub je tvrdio da je omjer 70:30 ostao na snazi jer Vlašić nakon početnog ugovora nije potpisao novi koji bi mu automatski omjer za iznos iznad tri milijuna eura podigao na razinu 50:50 nego je u pitanju bio aneks postojećeg ugovora koji je sklopljen u studenom 2015. godine.

Kako se nisu uspjeli dogovoriti kome bi trebalo pripasti spornih oko milijun eura stranke su zajednički odlučile rješenje potražiti na arbitraži koja je na kraju okončana sporazumnim dogovorom.

Zaključno,  spomenimo da je Vlašić prvi ugovor i njegov aneks potpisao pod predsjedovanjem Marina Brbića, arbitražni postupak pokrenut je u mandatu Ivana Kosa, a sporazumni dogovor, eto, postignut u drugom mandatu predsjednika Brbića.

Vlašić je Hajduku novac donio i ovog ljeta svojim transferom iz Evertona u ruski CSKA obzirom da je splitski klub imao 10% od odštete, a računa se da mu je na osnovu toga i naknade za razvoj na koncu trebalo pripasti oko 1,5 milijuna eura.

Komentiraj