Hajduk bez navijača jednu utakmicu, Juriću novčana kazna

Ivo Cagalj/PIXSELL

Disciplinski sudac 1. HNL-a Alan Klakočar kaznio je Hajduk s jednom utakmicom pred praznim tribinama, zbog bakljade i neprimjerenog skandiranja u subotnjem derbiju proitv Rijeke, kojeg je Hajduk pobijedio s 4:0.
“Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna”, objavljeno je na službenim stranicama 1. HNL-a.
Heroj Hajdukove pobjede Stanko Jurić, koji je nakon utakmice s Torcidom pogrdno pjevao na račun protivnika, mora platiti pet tisduća kuna zbog povrede odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Jurić je, podsjetimo,nakon što se popeo na Sjever poslije utakmice, poveo pjesmu “I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama, i bocama, i letvama, sve za našeg Hajduka.”
Predstavnik Osijeka, Karlo Primorac, koji je u 92. minuti takmice protiv Istre udaljen s klupe zbog neprimjerenog komentiranja odluka i vrijeđanja sudaca, kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom od tisuću kuna.
Na istoj utakmici s klupe je udaljen trener Intera Samir Toplak, koji je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna. Sa po 5000 kuna kažnjeni su i HNK Gorica, NK Inter-Zaprešić i NK Slaven Belupo zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS.

Komentiraj