Saša Zinaja

HAJDAŠ DONČIĆ ‘Treba spriječiti rascjep SDP-a’

Član Predsjedništva SDP-a i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić u ponedjeljak je za Novi list komentirao stanje u SDP-u. Naglasio je da predsjedniku stranke, Davoru Bernardiću, trena dati još malo vremena da pokuša riješiti probleme u stranci, koji su se nagomilali.

“Još jedan kratki period Bernardić treba pokušati riješiti stvari i ako uspije, bit će doista lider i predsjednik. Ali ako ne, SDP treba nešto mijenjati”, rekao je Hajdaš Dončić, dodajući da ne zna ima li Bernardić još uvijek većinu u Predsjedništvu stranke, jer to, kaže, ne mogu provjeriti.

Na pitanje može li se dogoditi da se na predstojećoj konvenciji SDP-a netko zatraži Benardićevo odstupanje, Hajdaš Dončić je kazao da “treba spriječiti rascjep stranke”.

“Ono što treba spriječiti, to je rascjep stranke, a on bi se mogao dogoditi ako bi se na konvenciji glasalo o povjerenju predsjedniku. Ja to govorim s pozicije predsjednika Županijske organizacije koja ima svog župana, kolegu Kolara, jednako kao što takvu malo veću odgovornost od ostalih ima i primorsko-goranski SDP sa svojim županom. Svakako treba izbjeći da se na konvenciji dogodi rascjep, a on se može dogoditi čak i ako Bernardić dobije relativno čvrstu većinu, od 60-ak posto na primjer, jer sav ostatak od 40 posto to ne bi prihvatio, i obrnuto. To bi dovelo do formiranja dvije stranke od SDP-a i značilo bi propast moderne socijaldemokracije u Hrvatskoj. Zato konvencija nije mjesto za to”, poručio je Hajdaš Dončić.

Komentiraj