Patrik Macek/PIXSELL

HAJDAŠ DONČIĆ “Plenković nije dobro počeo mandat, podsjeća me na Sanadera”

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić kazao je u subotu za Večernji list kako ne vjeruje da će ijedan kandidat dobiti većinu glasova u prvom krugu unutarstranačkih predsjedničkih izbora.

Hajdaš Dončić je podržao Orsata Miljenića jer smatra da je najbolji kandidat koji će u SDP-u provesti potrebne promjene. “Orsat je uz SDP od 2000., u stranku je ušao kad je izgubila izbore i ni na koji način nije pridonio podjelama koje su nas skupo koštale. Te promjene mogu provesti ljudi koji nisu dijelili stranku”, rekao je Hajdaš Dončić.

Kaže kako će SDP jasni reći što misli kada porezna reforma dođe u Sabor. “Već sada jasno smo rekli da smo protiv porezne reforme koja bogatima povećava plaće, a ljudima s malim plaćama povećava cijene kruha, mlijeka i lijekova. Ta reforma ugrožava hrvatski turizam jer povećava stopu PDV-a za tu djelatnost. Bojali smo se neoliberalne gospodarske politike čim su u Vladu ušla tri ministra ekonomska neoliberala, a sada vidimo da su naša strahovanja bila opravdana”, ističe.

Smatra da novi premijer Andrej Plenković nije dobro počeo mandat. “Podsjeća me na Sanadera. Puno lijepih fraza, a istodobno malo koristi za građane i državu. Najbolji je primjer njegov posjet BiH, ispada da se tamo dva dana samo slikao i pričao bajke. Bude li tako rješavao probleme u državi, neće biti dobro”, zaključio je Hajdaš DOnčić u razgovoru za Večernji.

Komentiraj