Hajdaš Dončić: Neistina je da Milanović odbija sučeljavanja

Patrik Macek/PIXSELL

Siniša Hajdaš Dončić, direktor kampanje Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a, opovrgnuo je putem Facebooka tvrdnju Milanovićeva protukandidata Zlatka Komadine da je Milanović odbio sva sučeljavanja pred stranačkim članstvom i na televiziji.

“Zbog neistina koje se plasiraju oko termina tv debate na javnoj televiziji, ističem da je SDP od HRT-a i emisije Otvoreno prije tjedan dana zaprimio poziv za tv debatu SDP-ovih predsjedničkih kandidata Zlatka Komadine i Zorana Milanovića – s ponudom gostovanja u emisiji 30. i 31.ožujka 2016. Oba stožera zaprimila su pisani poziv HRT-a. Zoran Milanović prihvatio je dolazak ili 30. ili 31. ožujka”, napisao je Hajdaš Dončić na Facebooku u utorak navečer, nakon izjave Komadine za RTL vezano za tv sučeljavanje.
Komadina je, naime, sinoć za RTL izjavio kako ne zna zašto nije došlo do sučeljavanja s Milanovićem.
“Ne znam zašto je stožer Zorana Milanovića odbio sva sučeljavanja pred članovima SDP-a. Nudili smo četiri sučeljavanja u četiri velika grada i pred Forumom mladih, žena i seniora uz izravan TV streaming. Zašto je odbijao izaći pred članstvo? Čak smo jučer prihvatili jednu televiziju, ali i to su odbili”, ustvrdio je Komadina.
Izbori za predsjednika SDP-a održat će se u subotu, 2. travnja,  po načelu jedan član – jedan glas, a izborna kampanja neslužbeno traje još od siječnja.
Milanović je na samom početku kampanje Komadinu pozvao da se sučele na jednoj od televizija, na što mu je protukandidat uzvratio kako se on i Milanović međusobno nemaju u što uvjeravati te poručio da kandidati trebaju biti u javnosti, ali da stranku ne treba estradizirati.
Prošloga je tjedna iz njegova tima objavljeno kako Komadina ipak pristaje na tv debatu, ali kako uz to želi barem jedno sučeljavanje pred članstvom.
Komadina je tako prihvatio pozive foruma mladih i žena SDP-a koji su željeli organizirati duel dvojice kandidata, no iz Milanovićeva stožera poručili su da nakon turneje po Hrvatskoj više nema potrebe za takvom vrstom razgovora sa članstvom, upozorivši i kako je upitno kakav bi bio sastav publike i tko bi izabrao sudionike.

(Hina) xibob ysp

Komentiraj