HAJDAŠ DONČIĆ “Ne zanima nas pitanje vlasništva Agrokora, bogati se ionako za sebe pobrinu”

Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić u srijedu je održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao stanje oko Agrokora. Hajdaš Dončić je podsjetio kako koncern Agrokor zapošljava oko 2% ukupne radne snage u Hrvatskoj, dok, ako bi se uračunali i dobavljači, brojka bi se popela i na 5 do 6%.

“Agrokor izravno utječe na dva do tri posto BDP-a hrvatske i po procjeni, sigurno utječe i na ekonomski rast”, kazao je. Iako je Hrvatskoj predviđena stopa ekonomskog rasta za idući kvartal oko 3%, kaže kako je to objavljeno prije ove situacije s Agrokorom.

“Ukoliko se Agrokor ne restrukturira ta stopa ekonomskog rasta će biti manja”, rekao je Hajdaš Dončić i dodao kako je za SDP najvažniji radnici. Vladu je pozvao da se aktivno uključi i zaštiti radnike i dobavljače. “Tražimo da Vlada RH posveti posebnu pozornost onom zadnjem krugu, dakle onim dobavljačima koji se ne mogu snaći i koje će bolan proces restrukturiranja, prema našoj analizi, zapravo najviše i udariti”, istaknuo je.

“Nas ne zanima pitanje vlasništva, jer kao što i svi znamo, bogati se uvijek za sebe sami pobrinu”, zaključio je Hajdaš Dončić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj