Hajdaš Dončić: “Jedini ispravni put je zajednička lista i zajednički kandidat za gradonačelnika”

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u srijedu je gostovao u ‘Newsroomu’ N1 televizije. U program se javio putem videoveze, poručivpi da, dok se ne ukinu propusnice, on neće napuštati županiju u kojoj boravi. “Vodim se starim pravilom – ako je rat, rat je za sve”, rekao je.

Komentirao je nadolazeće lokalne izbore. Oporba još uvijek nije postigla konačan odgovor oko oko izlaska na izbore u Gradu Zagrebu. “Do konačnog dogovora mora doći do Nove godine ili par dana poslije. Nije fer prema Zagrepčanima da se čeka s objavom kandidata. Nadam se da će kandidat biti zajednički, no ako SDP podržava Tomaševića, logično je da onda i na izbore idemo sa zajedničkom listom. Nadam se da će prevladati racionalno razmišljanje i da je prioritetan cilj nakon dekade i pol maknuti Milana Bandića s mjesta gradonačelnika. To se može jedino i većinom u Skupštini, a laganu većinu donosi zajednička lista cijelog bloka. To je jedini ispravni put”, poručio je potpredsjednik SDP-a.

No, naglašava da je dogovor – upitan. Objašnjava da su oni bili jasni – ako nema zajedničke liste, onda će SDP imati vlasitog kandidata za gradonačelnika. “To možda nije dobra opcija pa se još nadam da će prevladati razum i da ćemo imati jednu listu i jednog kandidata. Inače SDP ide sa svojim kandidatom i listom”, dodao je.

Smatra da tko u politici želi biti fer, mora malo popustiti, barem ako je najjača stranka. “Možemo je po anketama sad najjača stranka u Zagrebu pa onda treba poslušati partnere s kojima misle upravljati Zagrebom. Bez SDP-a nema većine u Skupštini. Ne može se dogoditi da SDP podržava drugog kandidata, a ide sa svojom listom, to se ne radi u politici”, rekao je Hajdaš Dončić.

 

Komentiraj