HAJDAŠ DONČIĆ: “Društvu kao što je hrvatsko treba jedno neovisno tijelo kao što je Povjerenstvo”

Potpredsjednik Sabora i SDP-ov saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić u četvrtak je, uoči otvorenja 27. Međunarodnog sajma gospodarstva Zagorski gospodarski zbor u Krapini, rekao da ne razumije zašto premijer Andrej Plenković nije spreman dokazati da je njegovo izaslanstvo putovalo na račun HDZ-a, a ne na račun javnih sredstava koje plaćaju građani u proračun Hrvatske.

“U demokracijama, a demokracija je stvar procedure, postoje stroga pravila. Društvu kao što je hrvatsko koje na žalost počiva na ortačkom kapitalizmu i pogodovanju nužno treba imati jedno neovisno tijelo kao što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje korigira anomalije i devijacije u društvu”, rekao je novinarima Hajdaš Dončić.

Premijer Plenković očitovao se ranije o pokrenutom postupku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog nedostavljene dokumentacije o putu u Helsinki te je ocijenio da je riječ o konstrukcijama i nepotrebnom pokretanju postupka na temelju svega što su mu Vlada i HDZ dostavili. Dodao je i kako Povjerenstvu više neće slati nikakve dokumente.

“Ja uopće ne znam kako jedan, a tako se predstavlja, europski diplomat i europski premijer ima obraza ulaziti u sukobe s Povjerenstvom koje traži nešto što je normalno. Jedino ako postoji neko muljanje, a to mi smrdi na neko muljanje na dvostruke dnevnice”, dodao je Hajdaš Dončić.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, da će pomno promatrati izjave čelnika SDSS-a Milorada Pupovca. Kaže kako predsjednica već zadnje četiri godine ne obnaša funkciju predsjednice na korist svih hrvatskih građana, već se njena funkcija svodi na estradizaciju politike.

Komentiraj