HAJDAŠ-DONČIĆ: “DIP se apsolutno ne snalazi”

DIP se “apsolutno ne snalazi”, i “nekim čudnim manevrima pokušava ljudima spriječiti njihovo elementarno pravo, a to je pravo glasanja”, izjavio je danas za N1 Siniša Hajdaš Dončić, 14. kandidat na listi Restart koalicije u 3. izbornoj jedinici, dodajući kako “izbori definitivno neće imati puni legitimitet” ako se to nastavi događati.

Komentirajući sve češće ocjene da je nekim građanima zbog pandemije uskraćeno pravo glasanja, Dončić je ustvrdio da se glasačko pravo mora osigurati, jer je elementarno pravo. “Ako je Srbija to mogla organizirati, može i Hrvatska. Pozivam sve građane kojima će ustavno pravo biti uskraćeno da se obrate Ustavnom sudu i da Ustavni sud jednom za uvijek riješi tu dilemu”, kazao je Dončić.

Ponovio je da SDP poslije izbora “ne može s Domovinskim pokretom, jer je on desniji od HDZ-a, kao ni s HDZ-om”. “Desničari hoće mijenjati društvo preko kulture i obrazovanja. Kultura, obrazovanje, zdravstvo – to su ideološka pitanja 21. stoljeća”, objasnio je Dončić, iznoseći mišljenje da bi SDP  “čak i mogao složiti stabilnu vladu, ali o tome u ponedjeljak”.

Nije krio da SDP računa na koaliciju Možemo, koja je “pokazala neka zdrava i korektna razmišljanja”, a projekcije kažu “da će u nekim zagrebačkim izbornim jedinicama definitivno proći izborni prag”. “SDP može biti stožerna stranka oko koje će se okupiti vlada”, tvrdi Dončić, koji HNS-u ne predviđa prelazak praga. Domovinski pokret, pak, bit će na udaru HDZ-a: “Domovinski pokret je definitivno heterogen i to će HDZ pokušati iskoristiti i cijepati ih. Nemaju infrastrukturu, nemaju ništa. To će biti zanimljivo promatrati idućih tjedana, što će se događati s tim pokretom”.

Komentiraj