Jedan od suspendiranih članova Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u ponedjeljak je za N1 najavio kako će sutra statutarnoj komisiji SDP-a podnijeti želbu na odluku Glavnog odbora o suspenziji.

“Sutra upućujemo žalbu Statutarnoj komisiji kolege Zmajlović, Babić, Grbin i ja. Ona ima 60-ak dana da tu žalbu riješi”, otkrio je Hajdaš Dončić i dodao da je odlukom o suspenziji grubo kršen Statut stranke.

“U samoj odluci o suspenziji navedena je odluka Predsjedništva koja nije bila takva, ona je bila općenita i nisu se spominjala imena. Sama rasprava i način prijedloga suspenzije koja je došla od pojedinca koji nije imao pravo na to. Pa je došao novi prijedlog od predsjednika stranke o kojem se uopće nije raspravljalo na Glavnom odboru”, kazao je.

Hajdaš Dončić je poručio kako predsjednik stranke Davor Bernardić ne radi svoj posao i kako mora otići. “To nije bio udarac na SDP, to je verbaliziranje onoga što misli većina članova SDP-a”, objasnio je i dodao kako neće podnijeti ostavku na mjesto saborskog zastuonika ako suspenzija ostane. “Osoba sam koja je dobila 20.000 preferencijalnih glasova i to je drugi rezultat od svih. Za mene ne glasaju samo članovi SDP-a, nego i drugi građani 3. izborne jedinice. I ja zastupam i njih, a ne zastupam sigurno Davora Bernardića”, zaključio je.

Komentiraj