HADŽIHAFIZBEGOVIĆ: “Preživio sam koronu, prošao sam pakao”

“Prošao sam pakao”, kazao je N1 bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, koji se nedavno oporavio od zaraze koronavirusom.

Drži da se zarazio u Mostaru. “Sve sam radio, ali tražiti genezu – gdje se korona pokupi, kao tražiti iglu u plastu sijena. Ne znam gdje sam ovo zaradio. Poslije pozitivnog nalaza sam bio OK, osim što nisam imao osjećaja okusa i mirisa. To je prvi simptom zbog kojeg sam išao na test”, ispričao je.

Prva tri dana bio je relativno dobro, a onda je dobio upalu pluća. Nije htio u bolnicu. “Ja sam ovu neman preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su skočili oko mene”, rekao je. “Najkritičniji sam bio u vrijeme Bajrama. Nisam bio dobar nikako. Otežano disanje, visoka temperatura, malaksalost. Imao sam osjećaj da mi se kosti odvajaju od mesa. Kosa me je boljela. Nije to čak ni bol. Kao da vam je cijelo tijelo modrica, pa gdje god da se pipnete – boli. Imao sam gripe, teške, nema ovo veze sa gripom. Za mene je to istjerivanje đavola”, nastavio je Hadžihafizbegović u razgovru za N1.

“Poručujem svima koji se hejterski i debilski odnose prema pošasti da se uozbilje zbog onih koji nisu najboljeg imuniteta. Meni se činilo da mogu nekoga pogledom nekoga zaraziti. Svašta sam imao u prošlosti, ali sve je to eufemizam za ovu kušnju. Narasla mi je sva empatija za ljude koji se liječe od korone”, rekao je.

Psihički se dobro držao, ali bilo je i tih razmišljanja: “Da je moguće da ne osvanem.”

Ima poruku za sve koji se neodgovorno ponašaju: “Slušajte inpute. Prošao sam CV-jeve našeg kriznog štaba, to su svjetski ljudi. Slušajte, ne mogu oni s bejzbol palicama hodati i tjerati iz kafića. Ono što poručuju nije bez veze.”

Komentiraj