Bosanskohercegovački novinar Senad Hadžifejzović, najmlađi urednik televizijskoga Dnevnika na području bivše Jugoslavije, kojeg je ‘odradio’ s 28 godina, gostovao je u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ HRT-a. Poručio je kako su danas političari u regiji novinarima ukrali posao.

Na pitanje voditelja emisije Aleksandra Stankovića misli li da i danas ima dosta ljudi koji bi sutra radili ono najgore što se radilo u ratu, Hadžifejzović je odgovorio:
“Pogreška bivše Jugoslavije je bila u tome što smo se prepustili tim slabijim, lošijim, pokvarenim ljudima. Znao sam da u ratu možda ne mogu promijeniti stvari, ali mogu ljudima pružiti utjehu”. Dodao je kako treba biti iznad nacija i dati točnu informaciju, ma koliko ona boljela.

“Smisao života je da radimo posao koji radimo, najiskrenije, najpoštenije, rekao je Hadžifejzović. O BiH je rekao: “Mi jesmo takvi kakvi jesmo. Zemlja onako, nikakva ali zemlja, država onako razvaljena, ali država, zemlja PTSP-a povrijeđenih ljudi, bolesnih, ranjenih. Pogrešno nas se gleda i sa Zapada i sa Istoka. Davno smo mogli izaći iz svih ovih belaja da nas unutarnja politika, nacionalna, ne razdvaja i da nema utjecaja susjeda prema nama”.

“Kada god krenemo naprijed i pokažemo svoju bolju bosansku stranu, netko iznutra ili iz susjedstva nam to pokvari. Jedva se čeka, da netko nešto protiv nekog napravi”, objasnio je dodajući kako u životu nikoga nikada nije mrzio. “Mržnju ne možete imati u zemlji u kojoj živite s Hrvatima, Srbima, Bošnjacima. To ja smatram sudbinom. Dapače, ja volim te naše ljude u BiH kakvi god da su”, kazao je.

U hrvatskim je medijima poznat zbog pisma koje je poslao predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, za koje tvrdi kako nije bilo seksističko. “To je bio sarkazam. Ono što je bitno u tom pismu koje sam napisao predsjednici Grabar-Kitarović je da joj poručujem da ne može vjera biti radikalna, mogu to postati pojedinici, grupe, organizacije, a ne religija”, istaknuo je.

Objasnio je i bit tog pisma: “Kada se god skupi neko političko smeće u neki kontejner u Hrvatskoj, Srbiji, i možda Crnoj Gori, domaći politički problemi, onda se to donese u BiH i tamo istrese. Kad se u kantu skupe političke fekalije susjedstva, onda se to donese i istrese u BiH te sam tu reagirao”.

Kaže kao će islamski radikalizam u BiH buknuti onog trenutka kada se ta zemlja bude još otvorenije dijelila.

Komentiraj