Hrvatske autoceste (HAC) u četvrtak su reagirale priopćenjem na jučerašnju RTL-ovu objavu dokumenata unutarnje kontrole HAC-a, koja istražuje kako je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginuo njihov vozač ralice na badnju večer kod Rijeke.

Prije tragične nesreće vozači ralice opijali se usred radnog vremena

Priopćenje HAC-a prenosimo Vam u cijelosti:

“S obzirom na paušalnu i tendencioznu interpretaciju okolnosti prometne nesreće koja se dogodila 25.12. 2017. godine, od strane nekih medija, ovim putem želimo istaknuti da Hrvatske autoceste d.o.o nisu pokušale ništa zataškati. Odmah nakon nesreće pokrenuli smo postupak unutarnje kontrole. Nalaz unutarnje kontrole je interni dokument kojim se utvrđuju eventualne nepravilnosti u poslovnim procesima te odgovornosti radnika sukladno svojim zaduženjima, a ne dokument koji sadrži ekspertizu policijskih i sudskih vještaka. Prije svega, nalaz unutarnje kontrole nije presuda nego korektivni instrument Društva i nije završni dokument. Naglašavamo, ono što je obvezujuće i ključno u cijelom slučaju, a vezano na predmetnu nesreću je policijski zapisnik, a koji je dokument načinjen od strane ovlaštenih osoba i to prilikom očevida, na licu mjesta, temeljem neposrednog zapažanja i činjenica.

“Izvješće unutarnje kontrole završeno je i prihvaćeno od strane Uprave društva, dana 10.1.2018. godine, te se poduzimaju odgovarajuće mjere sukladno predmetnom Izvješću i važećim aktima Društva. Za konačno utvrđivanje svih relevantnih činjenica i odgovornosti radnika vezano za navedenu nesreću definitivno će se utvrditi po primitku policijskog zapisnika. Slijedom navedenog, jasno je da je i nama u interesu da se utvrdi činjenično stanje te je zbog toga i pokrenut proces od strane unutarnje kontrole HAC-a. Podsjećamo da smo i u Priopćenju za javnost od 25.12.2017. godine, naveli da ćemo okolnosti nesreće znati tek po okončanju cijelog policijskog postupka time smo jasno dali do znanja da ne želimo prejudicirati odnosno iznositi neutvrđene činjenice. Smatramo da je iznošenje informacija koje nisu cjelovite na senzacionalistički način, u okolnostima nesreće, a u kojoj je život izgubila jedna osoba, krajnje neprimjereno i neetično prema obitelji stradalih”, navodi se u priopćenju HAC-a.

Komentiraj