Habuš sutra dobiva posljednju priliku da progura varaždinski proračun

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sjednica varaždinskoga Gradskog vijeća na kojoj će gradonačelnik Goran Habuš još jedanput, dan prije isteka roka, predložiti proračun za 2017. godinu sazvana je za petak. Najavljeno je to na konferenciji za novinare u četvrtak u Gradskoj vijećnici.

U petak, 31. ožujka završava tromjesečno privremeno financiranje jer varaždinsko Gradsko vijeće nije donijelo proračun za ovu godinu.

Devetero vijećnika koji na prošle dvije sjednice nisu poduprli proračun zatražilo je sjednicu Gradskog vijeća kako bi projekti izgradnje dvaju dječjih vrtića u prigradskim naseljima Hrašćici i Donjem Kućanu dobili suglasnost, što je uvjet za njihovu prijavu na mjeru 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Europske unije.

Gradonačelnik Goran Habuš rekao je kako, po odgovoru iz Ministarstva poljoprivrede, gradski novac za projekt mora biti osiguran u proračunu pa će ga u petak i predložiti.

“31. ožujka je zadnji dan za predlaganje proračuna i prilika da vijećnici isprave pogrešku koju smo napravili, da se donese proračun i da projekte koje neki vijećnici favoriziraju, to su prije svega vrtići u Donjem Kućanu i Hrašćici, koji su potpuno spremni za prijavu, zaista prijavimo 18. travnja. Postavlja se i pitanje hoće li povjerenik, ako se ne izglasa proračun, a da se suglasnost projektima, moći prijaviti te projekte jer preuzima novu obvezu”, rekao je Habuš, koji će na sjednici predložiti proračun gotovo identičan prijedlogu iz veljače na razini od 239 milijuna kuna na prihodovnoj strani i 244 milijuna na rashodovnoj strani.

“S obzirom na to da su izbori u petom mjesecu i drugi krug u šestom, velika stvar bi bila i novom gradonačelniku da dođe u Grad koji ima proračun. To mu daje vrijeme da vidi situaciju u Gradu i da u miru priprema proračun za iduću godinu. Bojim se da je svakome tko dođe, a doći će novi jer ja nisam u utrci, najlošija varijanta da mora navrat-nanos donijeti proračun”, istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Komentiraj