HABIJAN “Ako je poimanje kršćanskih vrijednosti ono što misli Ilčić, ja ih ne dijelim”

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan večeras je u Dnevniku N1 televizije komentirao izjave Ladislava Ilčića, koji je rekao da ga ne može podržati kao kandidata, jer živi životom koji nije u skladu s demokršćanskim vrijednostima.

“Ako govorimo o kršćanskim vrijednostima, ne volim isticati, jesam vjernik, ali smatram da je to osobna stvar svakog pojedinca i u to ne želim ulaziti. Ako je mjerilo kršćanskih vrijednosti koliko se puta ide u crkvu, onda možda i ne živim u skladu s tim, ali to je osobna stvar, a vodim se kao vjernik onime što propovijeda papa Franjo, a gospodinu Ilčiću bi bilo dobro malo bolje slušati što papa govori”, rekao je Habijan.

Na pitanje što su za njega demokršćanske vrijednosti kaže kako stoji na tragu onoga što propagira papa Franjo. “ko govorimo o stavovima gospodina Ilčića, s njima se ne mogu složiti i u tome se doista razlikujemo. Ako je poimanje kršćanskih vrijednosti ono što misli gospodin Ilčić, ja ih ne dijelim”, istaknuo je.

Zahvalio je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na podršci, te komentirao istup i traženje ostavke bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka u lipnju prošle godine. “U tom trenutku željeli smo pokazati da smo vjerodostojni. Trenutak u kojem smo izašli s takvim stavom, da gospodin Karamarko mora odstupiti, bio je zato što smo smatrali da je to trenutak kad to treba reći. Lako je biti pametan nakon što se to dogodilo, ali morate djelovati u trenutku kad se mora djelovati i na taj način pokazati vjerodostojnost. Ako želite pokazati biračima, morate im dokazati da to doista i mislite”, zaključio je.

Komentiraj