HINA/ Denis CERIĆ

HASANBEGOVIĆ “Besmisleno je pitati što radim u Kazališnom vijeću HNK-a”

Saborski zastupnik, zastupnik zagrebačke Gradske skupštine i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović u subotu je za Jutarnji list komentirao svoje imenovanje kao člana Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnosg kazališta u Zagrebu.

“Potpuno je besmisleno pitanje zašto je bivši ministar kulture izabran za člana Kazališnog vijeća HNK. Među ostalim, 10 mjeseci sam posredno upravljao HNK. To je bio predmet mog interesa kao ministra kulture, što je i logično”, rekao je Hasanbegović dodajući da je u Kazališno vijeće HNK izabran kao predstavnik Grada Zagreba koji po zakonu ima jasno definiranu ulogu jer financira HNK s 49 posto sredstava.

Upitan koja mu je najdraža predstava u HNK, Hasanbegović nije želiio otkriti, navodeći kako ne daje intervju ‘za Gloriju’. Naglasio je i kako njegov motiv ulaska u Kazališno vijeće nije obračun s Ivicom Buljanom, ravnateljem Drame HNK. “Ne, ja se ni s kim ne obračunavam osobno. Ja sam samo istaknuo da je neprimjereno da ravnatelj Drame središnje državne kazališne ustanove sudjeluje na stanovitim prosvjedima na kojima su se isticali ikonografija Sovjetskog Saveza i ostali komunistički simboli”, kazao je.

Komentiraj