Gwyneth Paltrow nije smjela osvojiti Oscara, smatra Glenn Close

Glenn Close 73-godišnja je glumica koja je u svojoj karijeri sedam puta bila nominirana za nagradu Oscar, ali nikada ga nije osvojila. Posljednji puta je to bilo prošle godine za ulogu u filmu „Supruga“ ali je nagradu tada dobila Olivia Coleman za ulogu u filmu „Miljenica“. S obzirom na takvo iskustvo s nagradama, Glenn Close je u intervjuu za ABC News odlučila progovoriti o nepravdama vezanima za osvajanje Oscara. Po njoj, najbolji primjer za to je Gwyneth Paltrow koja, smatra Glenn Close, nije zaslužila Oscara za ulogu u filmu „Zaljubljeni Shakespeare“ koji je osvojila 1999. godine.

To se smatra jednim od najvećih iznenađenja u povijesti nagrade Oscar jer se očekivalo da će te godine nagradu osvojiti Cate Blanchett za ulogu u filmu „Elizabeth“. Međutim, Glenn Close ne smatra da je Cate Blanchett trebala osvojiti Oscara te godine, ona smatra da je nagradu trebala osvojiti brazilska glumica Fernanda Montenegro za ulogu u filmu „Glavni kolodvor“ redatelja Waltera Sallesa koji govori o prijateljstvu dječaka i sredovječne žene.

„Sjećam se godine kada je Gwyneth Paltrow pobijedila ispred nevjerojatne glumice iz filma ‘Glavni kolodvor’, moja reakcija bila je ‘Molimmmmm?’. To nije imalo nikakvog smisla“, rekla je Glenn Close. Novi film u kojem glumi Glenn Close je „Hillbilly Elegy“ u kojem joj je partnerica Amy Adams, a prve kritike filma govore kako bi slavna glumica mogla po osmi puta biti nominirana za Oscara, ovog puta za sporednu ulogu.

Komentiraj