Tomislav Miletic/PIXSELL

GUŽVA NA CESTAMA Prometna nesreća na A3, kod Svetog Roka kolona oko 7 kilometara

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima, a povremena čekanja moguća su u trajektnim lukama i pristaništima, te graničnim prijelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Slovenijom, prema posljednjim infomacijama Hrvatskog autokluba.

Zbog prometne nesreće na 60. +300 km autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grada i Ježevo, u smjeru Zagreba, u kojoj je sudjelovalo više vozila, vozi se otežano u koloni od 2,5 km. HAK upozorava vozače da nailaskom na mjesto nesreće smanje brzinu i poštuju upute prometne policije i cestara.

 

  • Na autocesti A1, zbog radova, kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

 

Zbog gustog prometa, između vijadukta Baričević i južnog ulaza u tunel Sveti Rok, u smjeru unutrašnjosti, vozi se usporeno u koloni dugoj oko 7 km. Vozači se mole da se pridržavaju ograničenja brzine kroz tunel Sveti Rok kako bi se izbjeglo nepotrebno usporavanje i dodatno otežavanje prometa.

Kolnici su mjestimice skliski i mokri u Gorskom Kotaru, Lici i dijelu središnje Hrvatske te u Hrvatskom primorju i Istri. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora oštrovica i tunela Tuhobić.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova redovnog održavanja zatvoren je vozni trak na vijaduktu Zečeve Drage i u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba od 15. +300 do 9. +500 km.

Granični prijelazi

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: ulazak: Županja, Slavonski Brod i Stara Gradiška; izlazak: Kaštel, Rupa, Macelj.

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozit će se uz regulaciju prometa semaforima, a na snazi je i dalje zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj