SIRIJSKA VOJSKA U američkom napadu poginulo šest osoba

EPA/US DEPARTMENT OF DEFENSE

Sirijska vojska objavila je u petak kako je u američkom napadu na zračnu bazu poginulo šest osoba, a zabilježena je velika materijalna šteta.

Poručili su da će njihov odgovor biti ‘nastavak borbe protiv terorizma i obnavljanje mira i sigurnosti u Siriji’.

Guverner sirijske pokrajine Homs Talal Barazi objavio je kako je u američkom napadu na bazu Shayrat poginulo pet osoba, a sedam ih je ranjeno. Ranije je rekao kako je bilo i civilnih žrtava u obližnjem selu, ali nije otkrio pojedinosti, prenose svjetske agencije.

Dodao je da se napadnuta zračna baza koristi za potporu operacija protiv Islamske države. Iz baze su, dodao je, pokretani zračni udari na Islamsku državu istočno od Palmire i da je američka akcija u službi ‘interesa naoružanih terorističkih skupina’, prenose svjetske agencije. Potvrdio je da je počinjena velika materijalna šteta.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da su u napadu poginula najmanje četiri sirijska vojnika te da je baza gotovo potpuno uništena.

Ruska agencija Interfax prenijela je izjavu ruskog zastupnika Dmitriyja Sablina, koji je rekao da među poginulima nema državljana Rusije. Tu je informaciju, kaže, dobio od vlastitih izvora.

Komentiraj