Gustafsson na prvom okupljanju imao 30 igrača

U Bijelom salonu na Poljudu trener Jens Gustafsson zajedno sa svojim pomoćnicima okupio je Hajdukove igrače na početku priprema za novu sezonu, objavio je Hajduk.hr. Prije samog početka priprema igračima su se predsjednik Uprave Lukša Jakobušić te sportski direktor Mindaugas Nikoličius, a zatim i glavni trener.

Prvom okupljanju prisustvovalo je 30 igrača: Kristian Dimitrov, Alexander Kačaniklić, Stefan Simić, Marko Livaja, Dimitrios Diamantakos, Marin Jakoliš, Josip Elez, Jani Atanasov, Jairo, Dino Skorup, Stanko Jurić, Luka Škaričić, Stipe Biuk, Karlo Sentić, Ivan Dolček, Toni Silić, David Čolina, Ivan Perić, Mario Vušković, Josip Posavec, Emir Sahiti, Ivan Ćubelić, Marin Ljubičić, Tonio Teklić, Mark Bushaj, Mario Čuić, Tino Blaž Lauš, Madžid Šošić, Ivan Čalušić, Ivan Šarić. Samuel Eduok momčadi će se priključiti u utorak, a naknadno se očekuje i dolazak Lumbardha Dellove.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius je u razgovoru s medijima izjavio da se s Emirem Sahitijem pregovora oko novog ugovora, klub je i dalje u razgovorima s Lovrom Kalinićem i Marcom Fossatijem kako bi i i u novoj sezoni ostali na Poljudu, a najavljen je dolazak još tri ili četiri igrača. Darko Nejašmić se pak nalazi na transfer listi.

Bijeli odrađuju prvi trening na pomoćnom terenu Poljuda budući da se na glavnom terenu odvijaju radovi na promjeni travnjaka. U Splitu će trenirati do 17. lipnja kada kreću prema jugu Dalmacije u kojem će odraditi tri treninga uoči prve pripremne utakmice. Hajdukovci će 19. lipnja s početkom u 17 sati na igralištu ŠC Gnjile biti gosti na proslavi 100 godina HNK Slaven Gruda.

Nakon posjeta dubrovačkom primorju Bili se vraćaju kući, a na Poljudu će potom trenirati sve do 23. lipnja. Tada je planiran polazak na petnaestodnevne pripreme u Sloveniju. Hajdukova ekspedicija će ove godine boraviti i odraditi niz treninga u novoj pripremnoj bazi, u mjestu Zreče.

Igrači Jensa Gustafssona će u Zreču trenirati sve do 8. srpnja, a u planu je odigravanje pet prijateljskih utakmica. Generalku uoči početka sezone Bijeli će imati 12. ili 13. srpnja, a nekoliko dana poslije zakazan je i službeni početak nove natjecateljske sezone Hrvatski Telekom Prve lige u kojem će u prvom kolu 17. srpnja gostovati kod Lokomotive.

Komentiraj