Gusta magla smanjuje vidljivost, kolona na čvoru Ivanja Reka

Davor Puklavec/PIXSELL

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji. Ima je i na autocestama: A1 između čvora Lučko i južnog portala tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Breznički Hum, A5 Osijek-Đakovo-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica, A11 Jakuševec-Velika Gorica-Lekenik, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Ivanja Reka u smjeru Zagreba kolona vozila proteže se oko 1 km, zbog izvođenja radova na mostu Sava.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Jankomira u smjeru Zagreba, u zoni dvosmjernog prometa vozi se usporeno u koloni.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet za teretna vozila i autobuse na državnoj cesti DC37 Glina-Petrinja u mjestu Marinbrod. Obilazak za teretna vozila i autobuse regulira prometna policija.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Izvanredne situacije na cestama: vozilo u kvaru na A1 Zagreb-Split-Ploče na 245. km između čvorova Maslenica i Posedarje u smjeru Dubrovnika; zbog predmeta na kolniku na autocesti A1 između čvora ravča i tunela Umac u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Komentiraj