TVORNICA KULTURE Prije GusGusa nastupit će futuristički elektro-glazbeni projekt dRUMELODY

GusGus

Bliži se datum koncerta islandske elektroničke senzacije GusGus koji će se održati u srijedu (06.12), na blagdan Sv. Nikole, u Tvornici kulture u Gradu Zagrebu. Tim povodom, popularan dvojac javio se video-porukom i poručio da jedva čekaju zasvirati pred zagrebačkom publikom.

GusGus u Zagreb stižu s najnovijim albumom ‘Lies Are More Flexible’ kojeg izdaju krajem studenog, a uz svoje najpoznatije hitove, premijerno u Hrvatskoj izvest će i nove singlove s najavljenog izdanja.

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a uz njih se veže i pojam “techno-soul”. 

Surađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv. Dosad su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario ‘Arabian Horse’ iz 2011. godine. I dalje koriste analognu opremu za dobivanje pravog elektroničkog zvuka.

Za predgrupu islandske elektroničke senzacije GusGus odabran je dRUMELODY – projekt u kojem glavu glavnu riječ vodi bubanj, što akustični, što elektronički, a iza kojeg stoji multitalentirani sarajevski glazbenik Berin Tuzlić. dRUMELODY je tijekom sedam godina postojanja nastupao u klubovima u Amsterdamu, Barceloni, Dubaiju, Berlinu, Beogradu,
i Talinnu, dok iza sebe ima sedam albuma i jedan “Live electro session“. Kombiniranom tehnikom akustičnih i elektronskih ritmova, loopova i različitih muzičkih instrumenata s vizualizacijama pjesama zaokružuje se cjelokupni live doživljaj, a glavni posrednik između čovjeka i svega ostalog su bubnjarske palice.

Sedmi album naziva ‘Aero’ ovog futurističkog elektro-glazbenog projekta iz Sarajeva objavljen je u siječnju 2017. godine za hrvatsku izdavačku kuću Dancing Bear. Album donosi devet novih pjesama, a ujedno i prvi objavljen na vinilu.

Uz to što se bavi glazbom, Berin Tuzlić je i animator, strip crtač (dosad je objavio 60 strip albuma) i filmski redatelj s nekoliko međunarodnih filmskih nagrada iza sebe – od festivala u SAD-u do Koreje, a prije dvije godine je bio i u natjecateljskom programu za kratki film u Cannesu.

Ulaznice za nadolazeći koncert u Zagrebu moguće je kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima (http://www.eventim.hr).

Komentiraj