Jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih elektroničkih skupina, islandski GusGus, stiže u Grad Zagreb, a nastupit će u Tvornici kulture na blagdan Sv. Nikole (06.12). godine.

Koncert u Zagrebu uslijedit će netom nakon izdavanja novog albuma ‘Lies Are More Flexible’ koji će svjetlo dana ugledati krajem studenog – tako će publika među prvima imati priliku uživo čuti pjesme s njihovog najnovijeg izdanja.

Neki će za njih reći da su ritmični i magični, neki da su s druge planete, no jedno je sigurno – GusGus miljenici su svake publike koja voli dobre partyje, nordijski elektro-zvuk, elektroničku glazbu s umjetničkim dodatkom, kao i uzbudljive i osvježavajuće live nastupe daleko od mainstreama.

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a uz njih se veže i pojam “techno-soul”. 

Surađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv. Dosad su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario ‘Arabian Horse’ iz 2011. godine. I dalje koriste analognu opremu za dobivanje pravog elektroničkog zvuka.

Early Bird ulaznice moguće je kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima (http://www.eventim.hr) od petka 03. studenoga (od 10 sati) sve do 13. studenog.

Komentiraj