‘Guja u njedrima’ Alana Ayckbourna Gradskog kazališta Požega u Sceni Vidra

U kazalištu Scena Vidra, u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici, Gradsko kazalište Požega predstavit će u petak i subotu zagrebačku pretpremijernu i premijernu izvedbu teksta Alana Ayckbourna ‘Guja u njedrima’ u režiji Rajka Minkovića.

U predstavi glume Jasna Palić Picukarić, Hana Hegedušić te dvije Požežanke: Ines Bojanić te mlada Ružica Maurus kao alternacija Hani Hegedušić. Tu je i mlada kostimografkinja, Ana Mikulić, također Požežanka.

‘Guja u njedrima’ kazališni je tekst iz 2002. godine poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna koji na zanimljiv i intrigantan način donosi slojevitu priču.

Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.

Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.

Gradsko kazalište Požega

“Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i ‘pomaknutih’ karaktera.

U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete”, navodi se u najavi predstave.

Gradsko kazalište Požega

Komentiraj