GUARDIOLA “Rasizam je danas posvuda, ne samo u nogometu”

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je u utorak za britanske medije kako je rasizam posvuda raširen, komentirajući nedavne optužbe Raheema Sterlinga zbog rasističkog vrijeđanja na utakmici Cityja i Chelseaja.

“Rasizam je posvuda, ne samo u nogometu”, rekao je Guardiola i dodao kako se moramo zajednički boriti za bolju budućnost za sve, ne samo u Engleskoj, već u cijelom svoijetu.

Chelsea je priopćio kako potpuno podržavaju policjsku istragu o rasizmu. Klub je zabranio četvorici navijača dolaske na utakmice dok traje istraga. Jedan od njih je 60-godišnji Colin Wing, koji je poručio kako se srami svojih postupaka te se ispričao Sterlingu. “Nadam se da će biti bolji čovjek od mene i prihvatiti ispriku”, rekao je.

Iz Chelseaja poručuju kako će bilo koji dokaz diskriminacije rezultirati ozbiljnim sankcijama, uključujući zabranama ulaska na stadion.

“Cijenim što je Chelsea napravio, učinio bih to i ja da se radi o mom klubu”, dodao je Guardiola.

Sterling je preko društvenih mreža prozvao medije da potpiruju rasizam, zbog načina na koji potretiraju nogometaše crne boje kože. Guardiola kaže kako je Sterling nevjerojatna osoba i ljudsko biće.

“Negativnost očekujemo kada igra loše, a ne zbog boje njegove kože. Prava moć u današnjem svijetu je u medijima, ne političarima i oni imaju odgovornost”, poručio je Guardiola.

Komentiraj