Trener Manchester Cityja Pep Guardiola poručio je kako još uvijek nije spreman otići u trenersku mirovinu, iako je prije nekoliko dana rekao kako je počeo dolaziti na kraj svoje karijere kao trenera. 45-godišnji Španjolac je rekao kako su njegove izjave možda bile neprimjerene te dodao: “Ne mislim se umiroviti”.

Guardiola je Manchester City preuzeo na ljeto prošle godine, nakon što je osvojio 14 trofeja s Barcelonom i tri naslova njemačkog prvaka zaredom s Bayernom. “U tom sam intervjuu rekao kako neću biti trener sa 60 godina. Ali, sada imam 45. Tako da neću u mirovinu za godinu, dvije. Obožavam svoj posao i Engleska je za mene savršeno mjesta”, objasnio je Guzardiola.

U vrlo čudnom intervjuu kojeg je za BBC dao nakon pobjede nad Burnleyjem, Guardiola je rekao kako je City cijelo desetljeće iza gradskih rivala Manchester Uniteda. “Zaostajemo – ako uspoređujete titule s Liverpoolom, Unitedom, Barcelonom i Realom. Ako to ljudi ne razumiju, žao mi je. Posljednjih pet, šest godine City je najviše napredovao. I sada je jedan od najboljih klubova na svijetu”, rekao je Guardiola.

“Nikada nisam rekao da smo ispod drugih. Borit ćemo se do kraja sezone za sve titule”, najavio je na kraju.

Komentiraj