“Grupom Borg upravlja Andrej Plenković”

HINA/ Slavko VUKADIN

Ivica Todorić u ponedjeljak je na svom blogu objavio nekoliko tekstova, u kojima komentira danas objavljene mailove. Tekstove Vam prenosimo u cijelosti:

Mailovi potvrdili – grupom Borg upravlja Andrej Plenković

“Jedna od važnih činjenica koje smo saznali iz objavljenih mailova jest da je o svemu, od samoga početka procesa otimanja Agrokora, u potpunosti bio informiran premijer Plenković. On je sve koordinirao, odobravao, a neke zadatke i sam izvršavao.

Kakva je veza sadržaja objavljenih mailova s tajnim sastankom u zgradi Vlade 26. veljače 2017. godine ?

Na taj sastanak su me namamili nakon nekoliko tjedana nagovaranja, a sada govore da sam ja došao nešto tražiti.

Iz objavljenih mailova smo saznali da su već tada planovi Plenkovića, Dalićke i Grupe Borg, AlixPartnersa i Wagnera bili više nego konkretni i već daleko odmakli -> da uz aktivno sudjelovanje Vlade otmu Agrokor vlasniku. Radili su po modelu AlixPartnersa koji je to sve to, potpuno istovjetno, radio i u Ukrajini i Bugarskoj.

Kako se iz mailova danas vidi, Dalić i Grupa Borg imali su već 28.veljače 2017. pripremljen „sporazum“ kojim bih ja kao vlasnik, pod ucjenom i prema njihovom nalogu, svoje dionice Agrokora poklonio nekom trećem.!

Moje je pitanje: kako je moguće da je tajni sastanak u Vladi održan 26. 02.2017., znači samo 2 dana ranije od 28. veljače 2017. KADA JE UDRUŽENA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA „GRUPA BORG“ POČELA INTENZIVNO PRIPREMATI PREUZIMANJE AGROKORA ?

Tko bi mogao smisliti takve operacije, takve ugovore, za ovako kratko vrijeme? Očito se sve ovo duže planiralo. Nemojmo zaboraviti da je 03.12.2016. Vlado Bošnjak kolegama u Agrokoru rekao „Veselite se vi veselite nećete dugo“. Danas sa sigurnošću možemo tvrditi da su skupine Agrokor promatrale duže vrijeme (negdje oko 2g.), a intenzivne aktivnosti su počele poslije ljeta 2016. Zanimljivo, to je vrijeme koje se poklapa s posljednjim parlamentarnim izborima.

Već sam iscrpno pisao o sastanku s potpredsjednicom Dalić 06.ožujka 2017g. kada je došla u moj ured i tražila “da moje dionice Agrokora prepišem na nekoga trećega” – vjerojatno je u svojoj torbi imala taj pripremljeni ugovor. Poznato je već da sam je odbio.

Pogledajmo kako to radi prava zločinačka organizacija:

1.) 14.03.2017. Vlada pušta informaciju o tajnom sastanku.

2.) 15.03.2017. komentari> Dalić, Petrov i drugi (bilo bi dobro znati je li Dalić zvala kolege iz MOST-a da napadnu Agrokor i mene . Ta bi informacija dodatno još jednom potvrdila cijeli kriminal. Tada su jako pale cijene dionica! Dalić i njezina ekipa radila je MAKSIMALAN PRITISAK NA MENE OSOBNO, NA POSLOVANJE I TRŽIŠNU POZICIJU CIJELOG AGROKORA. A nakon pripremljenog i razrađenog scenarija slijedi i točka 3

3.) 16.03.2017. Dalić dolazi i traži da im predam dionice!?! ŠTO NA OVO SVE REĆI OSIM DA SE DOGODIO KRIMINAL, SUMRAK PRAVNE DRŽAVE I SVIH NORMI NORMALNOGA TRŽIŠNOGA POSLOVANJA. DOGODILA SE PLANSKA, ORGANIZIRANA PLJAČKA.”

Plenkoviću, ti si na potezu

“Želim ukazati na sljedeće, od 20.10.2016. god. kada je izglasano povjerenje sadašnjoj Vladi RH, pa do 12.02.2017.g. sa mnom kao vlasnikom ili s bilo kim iz menadžmenta Agrokora nitko iz bilo koje državne institucije nije kontaktirao, niti razgovarao.

Doduše, očito su Dalićka i njezini iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama aktivno surađivali, mjesecima izuzimali službenu povjerljivu dokumentaciju i to je pravi posao za DORH koji može lako izuzeti prezentaciju Vladi koju je imao Ramljak prije nego je postao vladin povjerenik. Tako bi se lako utvrdio izvor podataka i dokumenata.

Posebno naglašavam činjenicu da je Ramljak prije izglasavanja Lex Agrokora imao prezentaciju u Vladi a svi znamo u kakvom je tada statusu bio. Bio je, otkrivaju mailovi, član Dalićkine privatne tajne Grupe Borg. Plenković je, kako su pokazali mailovi, o svemu bio informiran što nedvojbeno znači da je imao punu kontrolu nad procesom otimanja Agrokora. Kako je mogao u Vladi primati ljude koji su dolazili do dokumentacije dolazili protuzakonito? Tim ljudima je Dalićka davala povjerljivu dokumentaciju od hrvatske kompanije, čime su poništili sve norme demokracije i pravne države. Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u PLIJEN privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo.

A pazite ovo – sa menadžmentom Agrokora nikada nitko osim na tajnom sastanku (koji je bio samo čisti spin, a ne neki sastanak) nije ni „ A „ progovorio. Zašto me nitko nije bar pitao da li sam u problemima? Da li tako jedna Vlada postupa sa najvećom kompanijom u državi je jednostavno neshvatljivo.

Pazite, da je Agrokor i bio u problemima, trebalo je s nama razgovarati, utvrditi eventualne razmjere problema i pitati nas za rješenja koja smo, kako sam već više puta dokazao, imali na stolu. Za razliku od takve komunikacije, privatnim su nas tajnim Grupama radi pribavljanja vlastite koristi planski uništavati.

Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora podnijeti ostavku!

Premijer Plenković i Dalić i njihove „Grupe“ nanijeli su ogromne financijske i političku štetu, posramili su Hrvatsku, a tek će je posramiti. Pišem mu danima- što više čeka, to će biti više štete!

Znate li zašto sam u moje poruke tako uvjeren?

Znam da je ono što sam gradio i izgradio konkurentno i najuspješnije , a što nikome u ovom djelu EU nije uspjelo . Bio sam sam protiv svih, pa ponekad i protiv javnosti. Vidite, uvijek sam posao i sve uspjehe sportski prihvaćao pri čemu se mora razumjeti da sam bio prvi na tržištu cijele srednje i jugoistočne Europe?
Gradio sam Agrokor 40 godina na najpošteniji način i stvarno smo svih mojih 60 000 ljudi, moj menadžment i ja ogromna žrtva tog našega zajedničkoga doprinosa društvu.

Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i „Grupe“ duboko protuzakonito i nemoralno te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru.”

Komentiraj