Grupacija Bauwerk Boen je preuzela Haas Dom, kompaniju iz portfelja njemačkog vlasnika Haas Grupe.

Haas Dom je proizvođač parketa i ploča s vlastitim pilanskim kapacitetima u Đurđevcu. Uz dugogodišnju suradnju s Hrvatskim šumama i ugovorene kvote, Haas Dom zapošljava 130 radnika. Zahvaljujući preuzimanju, Haas Dom je dobio veliku mogućnost razvoja te osnaživanja već postojeće proizvodnje novim investicijama kao i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.

U prvom koraku, Bauowerk Boen planira tehnološki obnoviti postojeću proizvodnju i dodatno izgraditi nove pogone u proizvodnji parketa sa kapacitetom od 1.3 milijuna m2 te 200 zaposlenih. Također je u planu nastavak razvoja u dosadašnjoj proizvodnji ploča. U drugom koraku, grupa Bauwerk Boen planira udvostručiti proizvodne kapacitete.

Željka Dolenec Čižmešija će nastaviti voditi kompaniju na poziciji predsjednika uprave kao i djelovati na integraciji Haas Dom-a u grupaciju Bauwerk Boen. Christian Koch, član izvršnog odbora Bauwerk Boen grupacije, biti će zadužen za sveukupno upravljanje lokacijama u Švicarskoj i Hrvatskoj.

O grupaciji Bauwerk Boen

Grupacija Bauwerk Boen je vodeći europski proizvođač, distributer i opskrbljivač parketima u premium segmentu, kao i drugi vodeći proizvođač u drvenim podovima. S godišnjom prodajom od 9.4 mil. m2, grupacija ima u ponudi kompletan asortiman dvoslojnih i troslojnih parketa, kao i podova za sportske dvorane pod dva brenda Bauwerk i Boen.

Glavna tržišta Švicarske, Norveške i Njemačke, kao i Austrija, VB, Francuska te SAD,
opskrbljuju se iz lokalnih podružnica. Azijsko tržište se opskrbljuje iz Bauwerk Boen grupe
Asia ltd., koja je uspostavljena u 2015. godine i smještena je u Hong Kongu. Sjedište grupacije nalazi se u St. Margrethen, u Švicarskoj. Proizvodni pogoni koncentrirani su u St. Margrethen i Kietaviškes, Litva; dok u Hrvatskoj grupacija već posluje s dugogodišnjim partnerima.

Tijekom financijske 2015. godine, Bauwerk Boen grupacija ostvarila je neto prihod od 267 mil. CHF te ima oko 1 900 zaposlenih.

Komentiraj