Grupa The Cure snimila dva nova albuma koja će možda biti i posljednja

Robert Smith frontman grupe The Cure izjavio je kako misli da će sljedeći album benda biti posljednji kojega će snimiti.

Robert Smith je nedavno dao intervju povodom svoje suradnje s grupom Chvrches i njihovog zajedničkog singla ‘How Not To Drown’. Tim povodom osvrnuo se i na rad s vlastitom grupom The Cure u intervjuu za The Sunday Times.

“Nove pjesme  The Curea su vrlo emotivne. To je deset godina života destilirano u nekoliko sati intenzivnih pjesama. I ne mogu uopće pomisliti da ćemo nakon ovog albuma ikad više išta drugo snimiti. Definitivno ne mogu ovo ponoviti.”

Robert Smith je pred kraj 2020. godine otkrio da je godinu dana proveo radeći na novom albumu The Cure  koji će im biti prvi studijski album od 2008. godine ‘4:13 Dream’ ali i na vlastitom solo albumu. Biti će to njihov 14. studijski album u karijeri.

U nedavnom intervjuu sa Zaneom Loweom Smith je potvrdio skori izlazak dva albuma, spominjući kako je jedan album znatno mračniji od drugog. “Vjerojatno ću kada sve bude objavljeno za otprilike šest tjedana moći ispričati što ćemo raditi sljedeće godine. Snimili smo dva albuma. Jedan je vrlo, vrlo mračan i sumoran, a drugi nije. I oba albuma samo što nisu gotovi. Moram samo odlučiti tko će ih miksati. To je stvarno sve što preostaje od posla oko tih albuma. ”

 

 

Komentiraj